Skärhamn

Kall motorgång till Skärhamn på lördags morgon med platt smult vatten hela vägen men betydligt fler båtar nu än förra helgen. Gott om plats med bara 3-4 gästande båtar men avslutning för alla vinterliggare på bryggan runt lunch. Cissi & Pelle som också legat där i vinter var på plast och det var ganska länge sedan vi träffade dem senast.

Vi åt lunch på rest. Södra Hamnen 12 där man serverar kanske Sveriges godaste räkmacka men till vår stora förvåning fanns den inte på menyn utan serveras först från nästa helg! Surt, men torksken vi åt var inte heller dum.

Hemsegling idag och då var det perfekt med vårt nya Kvartskapell med ena sidan mot vinden uppe som skapar bra vindlä med perfekt 360 grader synfält för de som inte är vid ratten eller när autopiloten styr och alla sitter i lä.

Lite is uppe på stack packen när vi lämnade hamnen kl. 08:50 för hemseglig. Ganska lite vind hela vägen med halvvind, slör, läns och sist kryss med allt från 3 till 8 knops fart. Lite småkallt i skuggan med ganska härligt i solen (med 4 lager kläder).


Comments are closed.