Påsksegling

Nuförtiden har jag båten i vattnet året om och denna vintern har ju varit väldigt mild här på västskusten. Båten skall på land efter påsk för vårutrustning och inför Påskseglingen blev det till att dyka och göra rent bogen som var lite slö efter vintern.

5 grader i vattnet men inte kallt med bra underställ.

På onsdag eftermiddag seglade vi till Skärhamn med bra fart i den sydostliga vinden på 6-9 m/s. vid Stora Sillesund dog vinden av för att senare vrida till Syd och öka igen. En mulen tur men mycket varmare än tidigare seglingar. Ulrika & Peter med Protues från vår hamn angjorde Skärhamn samtidigt som vi. Torsdag morgon låg dimman tjock men vi gick strax efter 10 mot Lysekil. Rapport från Peter som gått 30 min innan oss var att dimman var ännu tjockare efter Kyrkesund och det stämde. Riktig filmjölk tills efter Mollösund där det lättade med en sikt på 1000-1500m. Senare vid Islandsberg lyfte någon på locket och dimman försvann till förmån för blå himmel och lite sol.

Blev inte mycket till segling då vinden inte kom över 2 m/s på hela vägen.

Jag bytte mitt storfall i Skärhamn då mitt gamla var slitet, seglet ville inte riktig komma hela vägen ner vid nedtagning utan 5m blev kvar och jag fick ta ned det me båtshaken. Upplevde även alltid lite friktion i fallet men nu är det perfekt och hela seglet kommer lätt ner. Skulle bytt tidigare. Imorgon blir det Kungshamn.


Comments are closed.