Simrishamn, Sandhamn och Kalmar

Ystad – Simrishamn

Två nätter i Ystad, som är ett av mina favoritställen både hamnen och staden, skulle vi gått direkt över Hanöbukten men vindprognos strax under kuling gick vi istället till Simrishamn. Som småstad är detta ett mycket trevligt ställe, som hamn för större båt är det kasst. Man ligger skyddat i den stora hamnen men det är stora svarta däck längs alla sidor, helt väderlöst.

Platt vatten hela vägen.

Simrishamn – Sandhamn

Över Hanöbukten med fin segling lite mer än halva sträckan, slör hela vägen med vind mellan 4 och 9 m/s. Vi gick för Stor + Genua, Stor + Gennaker, Stor + Genua + Fock (inre förstag), en kul segling. Vinden dog ut och motorgång upp till Sandhamn. Ganska mycket algblomning ute på havet och det kommer säkert bli värre med tanke på den höga temperaturen i vattnet, 21 grader 15 nm från land.

Sandhamn – Kalmar

Kalmar är ännu ett av mina favoritställen med bra hamn och trevlig stad. Det brukar vara mycket båtar här så jag ringde till hamnen dagen innan och pratade med en av tjejerna som jobbar i hamnen, hon lovade fixa en plats. Påväg dit på platt vatten ringde hon när vi hade en 1h kvar och sa hatt det sitter en skyllt på en långsidesplats, mycket bra service. Ligger i hamnen på kanske bästa platsen. Nu är det ca 90 nm kvar till Visby.


Comments are closed.