Höganäs, Höllviken och Ystad

Varberg – Höganäs

En fin segling till Höganäs med vindar från 4 till 12 m/s och plattläns hela vägen. I takt med att vinden ökade växte även vågorna och det blev många fina surfar. Det jobbigaste var att hela tiden parera jippen men allt gick som det skulle. Framme i Höganäs vid 20-tiden och det var tur jag hade talat med Tobias, hamnkapten som reserverat en plats till oss.

Höganäs – Höllviken

Ännu en fin morgon med 4-5 m/s vind och det blev Gennaker med god fart men när vi närmade oss Helsingborg dog vinden av till 1-2 m/s så slut på det roliga. Men istället blev det en del tumlare från Helsingborg och strax söder om Ven, alltid lika roligt. Tyvärr kom ingen med på bild. I Höllviken blev det årets varmaste bad med hela 25.1 grader i vattnet, det var härligt. Middag på hamnkrogen i solnedgången var inte heller fel.

Höllviken – Ystad

Efter en skumpig natt med inbärning med 8-10 m/s V vind blev det broöppning kl. 08.00 och igenom kanalen. På andra sidan var det mer NV vilket gav plattläns till första märket och därefter slör nästan hela vägen. Vinden gick under dagen från 8-12 m/s med vindbyar upp till 15. De sista 15 nm var väldigt byiga men det blev även bra fart. I stora hela ganska odramatiskt. Framme i hamnen var det mer än fullt men efter några samtal med hamntjejen kunde vi lägga oss utanpå en 10 dagar gamla HR44 med polsk ägare som för övrigt var mycket trevlig. Ägaren och en till var påväg hem från Ellös och båten andades ny!

Kom in en gubbe på restaurangen i Höllviken med en cool solbränna 🙂


Comments are closed.