Tidig morgon till Heiligenhafen

Igår var jag uppe med solen kl 04:15 för att gå till Heiligenhafen, Tyskland. Prognosen visade väldigt lite vind hela vägen. Tanken var att komma fram före 2 dygns kuling som var aviserad. Malin sover när jag går för motor under de första 5 timmarna. Sol och kanonväder hela vägen tills vi har 1,5 h kvar till hamn.

Precis innan vi kommer fram till Ferman så dyker det upp ett åskväder framför oss, himlen blir helt svar och det blixtrar som bara den. Vi försöker gå runt men hamnar ändå i utkanten med enormt regn och dunder och brak. Sikten går ner till 30-40 meter. 30 minuter senare är vi igenom med lugnare väder. Men två nya åskväder drycker upp, en på var sida båten efter 45 min. Blixt och dunder igen, vind mätaren visar 27 m/s. När vi går under Ferman bron är allt lugnt igen. Lagom tills vi skall gå in i Heiligenhafen hamn kommer nästa körare, åska och kraftigt regn vid tilläggningen.

Men 84 Nm efter start från Rødvig ligger vi i hamn 😀 . Senare under kvällen och natten blåsten det kuling 20 m/s. Även nu ligger kulingen på och skall stanna tills imorgon.

image imageimage


Comments are closed.