Riposto – Palermo 160Nm

Igår gick vi 160 Nm från Riposto till Palermo. Alla papper är inte klara ännu men vi körde en liten specialvariant med förhoppning om att de riktiga pappren kommer imorgon.

Underbar dag på havet som även innehöll 12-15 m/s motvind genom Messina sundet. Som också visade prov på ett speciellt väderfenomen men mer om det en annan gång. Rundade vid Messina sundet och styrde väster ut till Palermo genom natten. Fullmånen följde oss hela vägen. Vi trodde det skulle ta 19h men man vet inte hur mycket snabbare denna större båten är än den förra, även om det var motorgång som gällde hela vägen ,tyvärr. Vinden pendlade mellan 0 och 3 m/s. Vi gjorde turen på 18h och då gick vi väldigt sakta sista 6 Nm när vi inväntade soluppgången. Inte enkelt att komma till en storstad med blandade industrihamnar och fritidshamnar i bäckmörker som det blir sista timmen när månen gått ned.

Vi ligger strata norr om Palermo centrum i en lite mindre hamn. Jag skall aldrig mer klaga på hamnavgifterna i hemma för här kostar det €159/natt!

Nu har vi sovit några timmar så nu sticker vi till Palermo centrum.


Comments are closed.