Sommarsegling – Svendborg

Igår lämnade vi Nyborg vid 7-tiden för att gå till Danmarks mest besökta hamn, Svendborg. Motvind i 16 Nm på insidan av Langeland med 10-15 m/s men inget regn och när vi närmade oss Svendborg kom solen och blå himmel. Med 6-8 m/s SV och som vanligt väldigt strömt (0.7 Kn) i hamnen med båtar överallt mötte hamnkillen upp med sin gummibåt och bad oss vänta på transitkajen tills de funnit plats för oss. Efter en 30 min skulle det finnas en plats längst in mot kajen utan akterfäste och efter en diskussion kom vi överens om att vi kunde återgå till transitkajen och ligga där för natten. När vi legat i ca 30 min med båt utanpå oss kom en hamntjej med gummibåten och sa att vi inte kunde ligga där, jag förklarade vad hennes kollega sagt men hon var riktigt grinig och otrevlig (den ena handen vet inte vad den andra gör!?). Hur som vi flyttade till långsida längs kajen och ligger ni med 2 båtar på oss.

På transitkajen var det väldigt lerigt pga allt regn och varje gång vi angjorde blev tampar och båten riktigt grisig, fick spola båten varje gång med eget vatten och slang.

Hur som helst så ligger vi bra och efter en tur i hamnen med lite middag och ett glas vin i solen i sittbrunnen är allt på topp!


Comments are closed.