Port d’andraitx, Ibiza mot Gibraltar fortfarande till havs…

Igår vid soluppgången lämnade vi Ibiza’s västra spets och satte kurs mot spanska fastlandet och vid Cartagena började vi följa kusten. En go tur i medvind med både segling och motorgång.

Middag i solnedgången ombord och när mörkret föll blev det riktigt svart. Mycket moln och en del dimma. Tanken var att vi skulle driva båten 1h var mellan 24 och 7 men så blev det inte. Vid 24 blev det svart som i en kolsäck med sikt på 300 meter. Mellan 1 och 3 var det kanske 50 meter sikt och väldigt många fraktfartyg varav flera vi fick väja för. Sen kom dimman, 3 till 5 var det inte roligt, ingen sikt och bojar som visar vit, grön och röd som inte finns på sjökortet. Rena soppan. Vid 5 gick vi in mot land och stoppade båten och låg och drev tills solen gick upp vid 7-tiden. Ingen sömn för någon av oss, en riktigt jobbig och otrevlig natt.

Men med solen i ryggen och 290 Nm bakom oss satte vi fart igen. Nu går vi längs solkusten mot Gibraltar, vi går minst 100 Nm till idag.

Vi såg delfiner vid båten några gånger igår och en hel del flygfisk. Håkan hann även med att hålla splitsskola med mig (vet inte om jag blev godkänd 😄).


Comments are closed.