Cascais, Lissabon 291M

Igår anlände vi till Cascais vid 9-tiden efter en stampig natt i motsjö för motor. 291M från Barberata via Chipona, Nattens tur från Chipona var 236M.

Svart natt utan månsken till hjälp och mängder av fiskebåtar att hålla koll på. Första gången vi fick ta på sjöställ då det blev kallt på natten, ca 16 grader och motvind.

Vi satte ankare i viken utanför Cascais centrum bland ett 20.tal andra båtar. Efter en timmes sömn tog vi gummibåten till en brygga vid centrum. Här är det ca 3 meter tidvatten och när vi lämnade gummibåten var det lågvatten. Lunch i centrum och lite shopping. När vi kom tillbaka till bryggan hade vinden vänt och gummibåten blåst under betongbyggnad och satt fast. Jag hoppade i (kallt i vattnet, 18-19 grader) simmade under bryggan där det fanns med plast. Lyckades dra loss båten som satt som helvete. Nu ligger båten under bryggan och vattnet fortsätter stiga 1h till. Håkan lyfte på ett galler och vi staten en lina i motorn lossade motorn och sänkte ner den i gummibåten. Bara att vänta tills lågvatten. En Tysk familj gjorde samma misstag som vi. Vi liftade med en fiskare som körde ut oss till båten. Tysken väntade vid bryggan tills vattnet gick ner så att båtarna komm loss och levererande båten till oss. De låg för ankare bredvid oss. Man lär sig något varje dag.

Vi ligger kvar tills imorgon då det är nordlig vind idag, Nästa ställa vi siktar på är Porto.


Comments are closed.