Cascais – Figuiera da foz 121M

Kl. 12 startade vi från Cascais mot Figuiera da foz, vi hade varit ute och provat vid 7-tiden men bestämde oss för att vänta några timmar pga 12 m/s motsjö. Sjön var samma som på morgonen men prognosen lovade att vinden och sjön skulle mojna under dagen. Vi hade egentligen inget val efter 3 dagar med Nordlig vind och ganska hög sjö. Inte kul att gå 100M med vinden i näbben och grov motsjö. Vi hade snackat med hamnkaptenen innan avfärd så det fanns en väntande plats.

Efter 2h minskade vågorna och vinden men rikligen stog under hela resan. Dessutom med 1-3 kn motström hela vägen. Lugn natt med ganska få båtar men mycket fiskeredskap (burar) under mulen himmel men ändå med bra sikt. 1h timma innan hamnen hade vi ett Delfinstim med oss under 30 minuter, häftigt att se Delfinerna leka 2-3 meter från båten i skenet av lanternorna.

1.30 låg vi förtöjda på tankbryggan utanför hamnkontoret som öppnar kl 09.00.

Vi har ganska få prylar ombord som muggar mm. När vi var ute på morgonen så just när vi vände rullade båten ganska mycket varpå min stålkaffemugg med lock flög i vattnet. Vi hade bara 2 ombord. Vi roade oss med att försöka ta upp muggen i den grova sjön. Efter en 4-5 försök lyckades Håkan sätta båtshaken rätt och pricka det lilla handtaget, bra jobbat. Tänk er 100M utan kaffe!


Comments are closed.