Tillbaka i Portugal

Igår eftermiddag klev vi in i båten i Portugal igen. Nästan 3 månader sedan vi var här förra gången. All var precis som jag lämnat båten förra gången, inga överraskningar (som tur är).  Åter igen efter ca 10 minuter efter ankomst skickade Carlos, hamnkapten, ett meddelade och frågade om jag var i båten, grymt bra koll från hans sida. Carlos har dessutom på min begäran tagit bilder och filmer nere vid båten och skickat dem till mig så att ser att allt är som det ska, bra service. Kan verkligen rekommendera denna hamnen.

Sedan vi kom hit med båten för 4 månader sedan har det bara varit mycket vind en gång med 25 m/s i byarna. Detta utan problem för båten. Jag trodde att det skulle blåsa en hel del här på Atlantkosten men det verkar inte vara fallet. Det verkar som dåligt väder som kommer från väster nästan alltid svänger norrut och släpper lös sin vrede över Brittiska öarna.

Båten har blivit smutsig av tångreseter och lite sand. Det enda negativa var att det samlats vatten i stackpacken som vi fick dränera. Får försöka med ett annat läge på bommen framöver.

Nu har vi 15 grader och lite mulet, prognosen för veckan säger 6 dagar med sol :-). Sämre kan man ha det.

Nu blir det lite fix i båten under veckan men framförallt avkoppling.


Comments are closed.